Façana

AGRÍCOLA D'ALBATÀRREC DES DE 1953

Fou fundada l’any 1953 i consta d’una central hortofrutícola amb una superfície total de 14.549 m2.

Actualment la cooperativa és una OPFH (Organització de Productors de Fruites i Hortalisses), està formada per 40 socis productors i té una superfíce de cultiu de 520 hectàrees.

HISTÒRIA

El primer registre de la formació de la cooperativa data de l’any 1953, va ser la tercera cooperativa en la provincia de Lleida i la formaven 128 socis. L’any 1966 després d’un període d’inactivitat es va refundar i van passar a ser un total de 21 socis. És en aquesta escriptura on es va adquirir l’edifici de la plaça Ramon Felip per un milió de les antigues pessetes.
Ja cap a l’any 1992 es va produir la fusió entre les dues cooperatives que hi havia, La Germanor i l’Agrícola d’Albatàrrec, fusió que es va debatre a la sessió extraordinària que es va celebrar el dia 2 d’abril de l’any 1992, i aprovada el dia 22 de maig del mateix any. Els socis que en aquell moment hi havia a la Germanor, un total de 63 van passar a formar part de la cooperativa passant a ser un total de 179 socis.
L’any 1976, per motius d’espai es varen veure obligats a fer noves ampliacions i es van adquirir part dels terrenys actuals. L’any 1979 es van construir les primeres càmeres frigorífiques i la cooperativa va anar ampliant les instal.lacions i maquinària existents.
Al llarg dels anys la cooperativa ha anat ampliant les instal.lacions així com també renovat la maquinària per a millorar la competitivitat i oferir sempre la millor qualitat.
Entre els anys 2007 i 2009 es va portar a terme el projecte de redistribició logística en el que es varen construir les noves oficines, el magatzem de productes fitosanitaris, renovació de màquines classificadores, així com la millora de la benzinera per autoabastir als socis.

Galeria d'imatges